

Vasaras medus ir iepildīts burkās un gatavs iegādei. Kā parasti šis medus ir tumšāks, izteiktāku garšu, es pat teiktu, ka mazliet asu un nedaudz kož mēlē. Garša ir ļoti laba, bagātīga. Kamēr medus nav sācis cukuroties, tas ir ļoti labi smērējams uz baltmaizes vai pankūkām.
Šis man ir otrais medus iegūšanas gads, nu jau arī raitāk visas lietas notiek. Viss process jau sakārtojies, lai veiksmīgi un ātri no stropa nākušu medu sapildītu burkās. Šis medus nav vispār termiski apstrādāts, 15.augustā noņemts bitēm un 18.augustā ir iepildīts burkās. Pašlaik tumšs, dzidrs un šķidrs. Mitruma līmenis medū ir mazāks par nosacīto robežu.

Vasaras medum raksturīgs ilgāks sacukurošanās laiks, medus kristāli veidojas rupjāki.
Komentāri